fredag 5 augusti 2011

Ännu en händelserik dag..

Idag bestämde jag o Kent oss för att åka med bussen till Burger King o äta glass. Det var ganska lagom varmt så vi hoppades på att det skulle finnas plats ute så Milou kunde få följa med.
Han har åkt buss 2 ggr tidigare förutom då han blev transporterad i buren hem från Viktoria..
Han uppskattar inte att sitta still så speciellt länge så jag hade stoppat fickan full med små ostbitar.
Han brukar pipa vid 2:a hållplatsen  men idag var han sååå duktig! han väntade fint o lugnt vid hållplatsen  o sen skulle han stå i mitt knä i bussen..*S*
Men det tog kanske 5 min o han sa inte ett pip!
Så fort jag förväntar mig det värsta så överraskar han mig totalt! 
Men sen har han ju andra hyss för sig så det räcker!!Han är en riktig liten slyngel för tillfället! Och fullständigt lomhörd när han känner för det! *S*
Men idag var han sååå duktig!
Det var lång kö men vi hittade ett bord i skuggan så Kent satte sig o väntade.
När jag kom ut satt Milou fint under bordet  o hade uppfört sig förvånande duktigt! Men visst älskar han allt o alla!! Han förstår absolut inte varför ingen vill hälsa på honom!! 
Men han fick smaka mjukglass o några ostbitar med så han var nog ganska nöjd med. Och både matte o husse var mkt stolta över sin lilla vovve just då!
Det känns skönt med tanke på framtiden eftersom det säkert kommer att bli både buss o tågresor framöver i hans liv. Vi har ju varken bil el körkort.
Kändes som han kände sig trygg med oss båda o att det hjälpte till.


En lite rolig sak som hände i morse med var att nu nöjer han sig inte med att bara matte går upp kl 7-8 på morgonen!
Imorse fick han upp matte som vanligt men med lite sovmorgon till 8.20! När jag satt med mitt kaffe så ser jag att han 2-3 ggr går in i sovrummet.. Plötsligt hör jag ett neeeej... sen krafsar det o piper.. Mkt riktigt! Husse fick ge sig o gå upp han med! ha ha!! Flocken ska vara samlad!!


När vi kom hem från utflykten så kollar vi postfacket ute i trappen.. 
Kent konstaterar glatt: En talbok till mig o 2 fönsterkuvert till dig! 
han tycker alla sådana är mina eftersom han lyckligt nog inte ser namnet på breven.Nu var de iallafall till mig o jag sätter mig vid köksbordet o sprättar upp dem.. Båda kommer från försäkringsbolaget som vänligt talar om att detta är ett försäkringsbesked för djur..
Nu är det så att jag har redan avtalat o bet första delen av Milous försäkring så jag blev rädd att jag missat ngt! Båda breven är identiska! 
Och där står det först att jag har 3 hundar! Men en var visst annulerad! Men fortf så råkar jag ha fått en tik från samma kennel utan att veta om det!
men se jag tänker bara betala för min egen så jag fick ringa upp. 
En mkt konfunderad men vänlig person ber mig vänta för att kolla upp vidare. 
Jo det visade sig att en handläggare nån stans har lagt in detta i förra veckan!!
Så nu skulle hon rätta till allt o kolla upp med personen som gjort detta tillägg. För hon regerade själv o tyckte det var konstigt. Frågade om jag ev haft en hund till nyligen.. Men jag sa att det har jag inte haft på minst 15 år! *S* ja det kunde blivit en dyr historia! Hoppas nu att allt kommer funka som det ska.


Känns som saker o ting kanske kan vara lite lite lugna nu ett tag iallafall.
Min son ska äntligen få rönta om sitt finger för att se om det vandrar fler små stiftrester ikring i handen. Han har fått byta vårdcentral eftersom han bara blivit nonchalerad hela tiden tidigare. tack o lov så verkar han få bra hjälp hittills på den nya iallafall. Önskar bara att han ska få en egen lägenhet så han kan få komma till ro o bygga upp sitt liv.. Men det är inte samhället gjort för idag.. Och tyvärr är han inte den enda ungdom som får kämpa med detta..
jag blir så förb... Men känner mig så attans maktlös.. 
Hoppas bara han orkar kämpa ett tag till..


Nu mörknar himlen ute så jag undrar om det är sämre väder o regn på gång?
Var sååå varm inatt så jag bara låg o vred mig.. Kankse det är åskväder el så är det bara "kärringkrämporna" som närmar sig! *S*
Nu ska jag se om jag får ihop ngn middag. Har lite dåligt med fantasin just nu.. *S*


Trevlig helg på er alla!!


Liten växer o blir större..